Foredrag med spisning og samtale

PRIS 100 kr.

SyrienHvad sker der i SYRIEN?

- Og hvad sker der med os?
I fælleskab med Torup Bogby og Latkhia Catering afholder vi en aften om de aktuelle forhold i Syrien.

Kl. 18 Serveres syrisk mad, og man kan købe drikkevarer.

Kl. 19 Vil professor Jørgen Bæk Simonsen, der er religionshistoriker og tidligere direktør for Det Danske Institut i Damaskus, holde foredrag om forholdene i Syrien, og derefter indledes en samtale om hvad der sker med os, der sidder et helt andet sted i verden, men som på forskellig vis jo inddrages i krigen.

I foredraget forklares baggrunden for udbruddet af de folkelige demonstrationer mod det syriske regime i foråret 2011 med fokus på den udvikling den syriske konfl ikt gennemløb. Fra et være en lokal konflikt mellem regime og befolkning blev den i løbet af 2012-2013 til en international konfl ikt, hvor ikke mindst militante islamistiske jihadigrupper satte den internationale dagsorden – og verden derfor glemte, hvad der lå bag konflikten mellem regime og dele af befolkningen. Med nedkæmpelsen af Islamisk Stat er der mulighed for, at konfliktens oprindelige modsætning bliver genstand for international opmærksomhed – og måske kan bidrage til en politisk løsning af konfl ikten.

joergens-baek-simonsen-syrien w200 web

 

 

 


Jørgen Bæk Simonsen, lektor, dr.phil og ansat på Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier ved Københavns Universitet.

 

 

 

Klaus Laursen, kommunikationsrådgiver, journalist, tidligere DR vil være aftenens vært.

Hold 4 Tors. d. 5. okt. kl. 18

Mejeriet i Torup, Torupvejen 135 b, Hundested

Pris 100 kr. Tilmelding Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

- betaling evt. via mobilpay 70357 Tilmeldingen til spisning senest d. 4. okt.

Tilmelding

 

Jeg bekræfter hermed at mine oplysninger er korrekte.
captcha
Reload