Musik på hjernen

Foredrag af Peter Vuust, hjerneforsker, jazzbasist, komponist og orkesterleder

Pris 80 kr.

Hvad sker der i hjernen, når vi lytter til og udøver musik? Hvordan påvirkes mennesket af musik, både fysiologisk, følelsesmæssigt og sprogligt?

Peter-Vuust-24X30-PHOTO-by-Stephen-Freiheit-RGB-1P6A7432 web w200Med udgangspunkt i sin forskning og i sin karriere som jazzmusiker fortæller Peter Vuust om, hvordan hjernen bearbejder musik. Han vil under foredraget bruge klaveret og komme med musikalske indslag som eksempler.

Peter Vuust er professor på Det Jyske Musikkonservatorium og Aarhus Universitet og internationalt anerkendt hjernefor­sker og leder af grundforskningscenteret Center for Music in the Brain på Aarhus Universitet. Han er en unik blanding af jazzmusiker og forsker i verdensklasse. På grund af sin brede praktiske og teoretiske viden om musik og hjerne optræder han ofte i medierne som ekspert på området.

www.petervuust.dk

Hjerneforskningen kan sige en del om musik som biologisk fænomen. Undersøgelser er kommet til det overraskende resultat, at musik udløser reaktioner i hjernens belønnings­system. Ud over hjernens grundlæggende strukturer har også psykologiske faktorer en stor indfydelse på musikfor­brug og musikudøvelse. Vi skal også høre om musikkens evolutionære opståen, om forskellen mellem musik og sprog og om hvorvidt musikalsk træning har en afsmittende effekt på børns indlæringsevner generelt.

Vi skal høre om perspektiver for fremtidens forskning i musik og hjerne og om øget brug af musik i sundhedsvæsenet. En aften med og om musik og hjerne og med debat.

Peter-Vuust-FOTO2 web w300Et samarbejde mellem Hundested Aftenskole, Torup og Lynæs Kirker og Torup Bogby

Hold 1
Tors. d. 26. nov. kl. 19
Torup Forsamlingshus, Hågendrupvej 6A, Torup, 3390 Hundested

Tilmelding

Send venligst en email til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. ELLER en SMS til 60 16 40 90. HUSK at angive holdnummer, dit navn, adresse, e-mail og telefonnummer. Efter et par dage, vil du modtage en bekræftelse på din tilmelding.